تهیه شیرینی و کیک در منزل، علاوه بر حس لذت بخشی که دارد، باعث میشود تا یک کیک سالم و تازه را تهیه کنید. برای پخت انواع شیرینی و کیک شما نیاز به تجهیزاتی دارید که یکی از این وسایل شیرینی پزی ، قالب شیرینی یا قالب کیک است از آنجایی که قالبهای مناسب برای کیک پزی و شیرینی پزی بسیار متنوع هستند، این احتمال وجود دارد که در هنگام خرید آنها دچار سردرگمی شوید. بنابراین در این مقاله از خونمونه تصمیم داریم تا درباره معرفی انواع قالب شیرینی پزی مطالبی ارائه دهیم.
معرفی انواع قالب شیرینی پزی
قالبهای کیک و شیرینی در اشکال و متریال مختلفی در بازار وجود دارند که شناخت آنها به شما کمک میکند، انتخاب بهتری داشته باشید. در ادامه به معرفی انواع قالب شیرینی پزی و کیک میپردازیم.
-
قالب کیک معمولی
متداولترین قالب برای تهیه کیک، قالب کیک ساده یا معمولی است. انواع قالب کیک گرد که از متریال گوناگون چون استیل، تفلون و یا سیلیکون تشکیل شدهاند، در این دسته قرار میگیرند. از سایزهای مختلف این قالب میتوانید برای انواع کیکهای چند طبقه استفاده کنید. قبل از پخت کیک در قالب کیک ساده، حتماً کف قالب را روغن کاری کرده و آرد پاشی نمایید. هم چنین میتوانید از کاغذ روغنی نیز استفاده کنید.
-
قالب سیلیکونی
قالب کیک سیلیکونی به علت اینکه از متریال قابل انعطاف درست شده است، بعد از پخت کیک شما میتوانید به راحتی کیک را از آن خارج کنید. این قالبها قابلیت استفاده در فر، مایکروویو و فریزر را دارند. در هنگام خرید این نوع قالب دقت کنید که حتماً از متریال با کیفیت باشند، چون برخی از آنها بعد از چندین بار استفاده دچار تغییر رنگ و بو میشوند.
-
قالب کیک شیشهای
قالب شیشهای یا قالب کیک پیرکس یکی از سالمترین ظروف برای پخت کیک است. به علت اینکه این ظروف با مواد اسیدی واکنش نشان نمیدهد، بنابراین میتوانید برای تهیه کیک از انواع آبمیوهها از جمله آب پرتقال استفاده کنید. توجه داشته باشید چون این ظروف دیرتر گرما را جذب میکنند، بنابراین باید مدت زمان بیشتری در فر بمانند تا کیک پخته شود.
-
قالب کمربندی
از قالب شیرینی کمربندی، میتوانید برای پخت انواع کیکها با بافت نرم از جمله کیکهای تولد اسفنجی استفاده کنید. توجه نمایید در صورتی که مواد کیک خیلی رقیق است، حتماً کف این قالبها را با کاغذ مخصوص شیرینی پزی بپوشانید. یکی از ویژگیهای قالب کمربندی این است که بعد از پخت، خیلی راحت میتوانید کیک را از قالب خارج کنید.
-
قالب کاپ کیک
قالب کاپ کیک اصولاً تک نفره و به شکل دایره در بازار وجود دارد. قالبهای کاپ کیک اغلب از جنس تفلون تشکیل شدهاند و دارای سایزهای مختلفی هستند. البته گاهی اوقات قالبهای کاپ کیک به شکل سینیهایی هستند که بر روی آن به تعداد مشخصی محفظه برای ریختن مایع کاپ کیک طراحی شده است.
-
قالب پای و تارت
انواع قالبهای پای و تارت در اشکال مختلف بیضی، دایره، مربع و طرح قلب در بازار وجود دارند. ارتفاع این قالبها در حدود ۲ الی ۳ سانتیمتر است. برخی از انواع قالبهای پای و تارت دارای کفی متحرک هستند. از مهمترین ویژگی ظاهری این قالبها، لبه کنگرهدار آنها است. قالبهای تارت اصولاً از تفلون، شیشه یا فلز هستند تا خمیر ترد تارت، دچار شکستگی نشود.
-
قالب کیک برای توستر
شما از انواع قالبهای پیرکس و تفلون میتوانید در توستر استفاده کنید. البته توجه کنید که قالب شیرینی و کیکی که برای توستر خریداری میکنید، باید با توجه به فضای توستر انتخاب شود. از جمله قالبهای دیگری که برای توستر مناسب هستند، میتوان به قالب لوف که برای انواع کیکهای صبحانه و نان تست طراحی شده است، اشاره کرد. این قالبها در اشکال مختلف مستطیل با جدارههایی بلند تولید میشوند.
-
انواع قالب کیک میان تهی
یکی از مهمترین مزیت.های قالب میان تهی که به آن قالب آنجل نیز گفته میشود، این است که حرارت از قسمت وسط ظرف نیز به کیک منتقل میشود. این امر به پخت و پف بهتره کیک کمک میکند. این نوع قالب در مدلهای مختلف ساده و دورچیندار وجود دارد که بعد از پخت میتوانید خیلی راحت کیک را تزیین کنید.
انواع قالب شیرینی پزی
برای برش انواع شیرینیها و قرار دادن آنها در سینی مخصوص فر، انواع قالبهای کات شیرینی در بازار وجود دارد. این قالبها از متریالی چون فلز و پلاستیک مقاوم ساخته میشوند. همچنین اصلیترین وسیله برای پخت شیرینی سینیهای مستطیل شکل که ارتفاع جداره آنها حدود ۳ سانتیمتر است بوده که برای پخت انواع نان و کیکهای تخت نیز کاربرد دارد.
سایر ابزارهای لازم برای شیرینی پزی
علاوه بر انواع قالبها جهت شیرینی پزی شما به ابزارهای دیگری احتیاج دارید تا بتوانید یک کیک با بافت فوقالعاده اسفنجی و خوشمزه تهیه کنید. از جمله مهمترین ابزارهای لازم برای تهیه کیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- الک آرد
- انواع پیمانه با سایزهای مختلف
- همزن برقی و دستی
- لیسک شیرینی پزی
- کاتر
- وردنه
- ماسوره و قیف
قالب برش کیک چیست؟
قالب برش کیک به صورت یک قالب به شکل رینگ است. بعد از قرار دادن کیک در قالب برش و بستن گیره آن جهت فیکس شدن کیک، شما میتوانید از شیارهایی که بر روی این قالب برش طراحی شده است، به صورت صاف و یک دست کیک را برش دهید.
ظروف مناسب برای نگهداری کیک
معرفی انواع قالب شیرینی پزی ، بعد از پخت کیک، شما باید بتوانید کیک را به خوبی نگهداری کنید تا بافت نرم آن حفظ شود، بنابراین نیاز به ظروف مناسبی جهت نگهداری کیک دارید. این ظروف کیک خوری اصولاً دارای یک سینی گرد به ابعاد مختلف و درب شیشهای یا پلاستیک شفاف است. در برخی از مدلهای این ظروف، یک دستهای جهت حمل راحتتر ظرف طراحی شده است. این ظرفها باعث میشود تا کیک در معرض هوا قرار نگیرد و سطح آنها خشک نشود. به خاطر طراحی شیک و زیبای این ظروف، شما میتوانید از آنها به عنوان ظرف سرو نیز استفاده کنید.
اندازه گیری حجم قالب
گریس کردن یا روغنکاری و آردپاشی قالبها
- برای این منظور میبایست یک لایه کره یا مارگارین را به اطراف و کف قالب بمالید.
- سپس با دستمال کاغذی مقداری از چربی آن را بگیرید. چرا که روغن بیش از حد مانع از پف کیک خواهد شد.
- در این مرحله دو قاشق غذاخوری آرد به اطراف و کف قالب بپاشید تا خوب همه جای قالب را پوشش دهد.
- در نهایت قالب را واژگون کنید تا آردهای اضافی بیرون بریزد و قالب آماده برای ریختن مایه کیک شود.
- نکته مهم: برای تهیه کیک شکلاتی در قالبهایی که نیاز به آردپاشی دارند بهتر است به جای آرد از پودر کاکائو استفاده کنید به این ترتیب وقتی کیک پخته شد هم زیباتر به نظر میآید و هم لکههای سفید آرد روی آن دیده نخواهد شد.
کلام آخر
قالب شیرینی و کیک مدلهای مختلفی دارند که از جمله پرکاربردترین آنها میتوان به قالب سیلیکونی، قالب پیرکس، قالب کیک میان تهی، قالب کیک توستر، قالب کاپ کیک و قالب کیک معمولی اشاره کرد. شما میتوانید برای تهیه انواع قالب و سینی مخصوص پخت نان و شیرینی از طریق سایت خونمونه اقدام کنید.